Stenhugning

Hvorfor vente med at realisere en gammel drøm.
Hjulpet af en julegave bestående af en hammer, en spidsmejsel og en stokhammer gik jeg i 2006 i gang med at hugge i sten. Mange gode timer tilbringes for enden af huset, hvor stenskærver flyver gennem haven. Oftest klækkes der en fugl eller to. Mange af mine stenfugle er fløjet fra reden og har slået sig ned forskellige steder i omegnen.

Jeg har indrettet en god huggeplads i haven, hvor der er læ og sol. I 2015 blev jeg en del af huggelauget, der holder til ved Kunstnergården i Dianalund. Her har jeg mulighed for at grovbearbejde store sten, så jeg ikke forstyrrer mine naboer alt for meget.

Jeg henter min inspiration til skulpturerne i naturens organiske former. Selvom der er en form for realisme i mine figurer efterstæber jeg ikke en udvendig efterligning af de sansede objekter. Jeg arbejder med de skulpturelle lovmæssigheder og fantasiens frie udfoldelse.

Jeg arbejder på forskellige måde med granitten. Nogle gange betvinger jeg stenen og påfører den min idé. Andre gange aftvinger jeg stenens dens iboende figur. De to arbejdsmetoder skyldes i høj grad min adgang til sten. Jeg er hele tiden på jagt efter gode sten. Dem finder jeg i naturen eller på de lokale kirkegårde. Drejer det sig om en sten fra stranden eller marken lader jeg mig inspirere af  stenens farver og grundform. Jeg ser og fornemmer den iboende figur og fjerner så det overflødige materiale.  Sokkel- og gravsten fra kirkegårdene giver mig en anden tilgang til figurerne.

Et par ugler

En marksten, en spidsmejsel og masser af overvejelser.
En af mine første sten, som kom under hammeren.
Ugleparret står hjemme i haven og minder mig om en god proces

Endnu et par ugler

Har fast bopæl på Reersø.

Et fuglepar

De bor hos Jens og Vibeke i Buerup
Posted in Uncategorized.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *